Köttfärssoppa / gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och matig soppa / gryta !

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 500g fläsk eller blandfärs
  • ½ normalstor purjolök
  • 2 stora morötter
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Salt
  • Instruktioner

    Bryn färsen ordentligt med salt och peppar. Skala och skär potatisen i ätstora bitar. Skala och skiva morötterna. Tvätta och skiva purjolöken. Häll på vatten så det precis täcker potatisen, och lägg i buljongtärningarna. Koka under lock ca 15 minuter. Tänk på att mjölig potatis kokar sönder och gör soppan simmigare. Vill man ha en klarare soppa, använd fast potatis. Gott med en hård smörgås till !

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ylwa 10 mars 2009

    En god soppa att äta nu när det är kallt och snöigt ute. En klar 5, Kram // ylwa

    Tesson 25 oktober 2010

    Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben