Köttgryta med ris

Laktosfritt

Ingredienser

  • 2 ½ dl jasminris
  • 5 dl hönsbuljong
  • 500 g benfritt nötkött, tex innanlår
  • 2 morötter
  • 1 röd lök
  • 1 purjolök
  • Matolja till stekning
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk worchestersås
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vatten
  • 1 röd chilipeppar
  • Persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Koka riset mjukt i hönsbuljongen. Skär köttet i smala strimlor. Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala och hacka löken och skiva purjolöken.
    2. Bryn köttet i olja i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Häll mer olja i stekpannan och fräs morötterna, löken, purjolöken och vitlöken ett par minuter under omrörning.
    3. Häll över grönsakerna i grytan. Krydda med sojan, ostronsåsen, worchestersåsen, salt och peppar och häll på vatten. Låt grytan puttra 5 minuter.
    4. Vänd ner riset i grytan tillsammans med ytterst fint strimlad chili och strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben