Koftaburgare med hummus och vitlöksyoghurt

Serverar: 4 portioner

Bjud på en kryddrik hamburgare med fräscha tillbehör.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 krm salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 1½ msk Kockens kofta masala
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • ½ gul lök
  • Hummus
  • 1 burk kikärter, 400g
  • 1 dl riktigt god olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 krm paprikapulver
  • Yoghurtsås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • Tillbehör
  • 1 knippe isbergssallad
  • 2 hela tomater
  • 1 rödlök
  • 8 feferoni
  • 4 hamburgerbröd
  • 400 g ugnsstekt klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, hackad persilja, koftakrydda, finhackad gul lök, salt och peppar. Strö över ströbröd. Låt färsen stå en stund innan den formas till hamburgare.
    2. Blanda yoghurten med pressad vitlök samt salt och peppar.
    3. Mixa kikärter tillsammans med olivolja, salt, peppar och citronsaft.
    4. Grilla eller stek koftaburgaren. Skär rödlök tunt. Skiva tomaterna och hacka salladen. Servera tillbehören till hamburgaren tillsammans med ugnsstekt klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben