Kokos- och limesoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt god soppa.

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 10 st champinjoner, färska
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 1 st zucchini, liten
  • 2 st chilipepparfrukter, röda
  • 1 msk strösocker
  • 1 st lime
  • 3 st citrongrässtjälkar
  • 2 msk fisksås
  • 7 dl kokosmjölk
  • 2 tsk ingefära, färsk och riven
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en wokpanna. Strimla kycklingen i små bitar, stek några minuter tills den fått färg. Tärna champinjoner och fräs tillsammans med kycklingen.
    2. Koka upp buljongen.
    3. Dela zucchini på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked, skär i mindre tärningar. Skär citrongräset i bitar. Blanda med kyckling, champinjoner, zucchini, citrongräs och ingefära i buljongen, låt koka några minuter.
    4. Tillsätt kokosmjölk, hackad chili, fisksås, socker och pressad lime, koka upp igen. Servera i skålar och dekorera med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben