Kokos och rabarberpaj med marängtäcke

Serverar: 4-6 portioner

Såå underbart gott!! Serveras med vaniljglass.

Ingredienser

  • 12 digestivkex
  • 1 dl kokos
  • 75 g smör
  • ca 750 g rabarber
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen fint och blanda med smält smör och kokos. Bred ut i en eldfast form.
    2. Koka en kompott med skalade och klippta rabarber (ca 1-2cm) samt 1dl socker och 1/2 dl vatten. Koka ca 10-15min tills rabarbern är mjuk och det blir en "sörja" Bred/klicka röran över pajbotten.
    3. Vispa äggvitor och socker till maräng. Man ska kunna vända skålen upp och ner så vet man att det är klart. Bred detta över pajen.
    4. In i ugn 175 grader ca 20-25min. Marängen ska få en gyllenbrun färg.
    5. Servera med glass och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben