Rabarberpaj med marängtäcke

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Blev bjuden på denna ljuvliga dessert på stället där jag jobbar extra. Helt oemotståndlig, och jag gillar egentligen inte ens desserter särskilt mkt i vanliga fall. En riktig fullträff!

Ingredienser

  • 1 meter rabarber, skalad och skuren i 3 cm-bitar
  • 1 dl socker
  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl el. havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader, skiva raberern.
    2. Smörj en ugnsäker fom med smöret. Lägg mjöl, socker och smör och vatten i en skål och arbeta till en deg. Låt vila en stund i kylen så blir degen lättare att kavla ut.
    3. Lägg rabarbern i pajskalet efter att du fått det i formen. Strö över sockret,. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda tills den fått en ljusbrun färg. Ca 20 minuter.
    4. Under tiden fixar du marängen. Vispa äggvitorna och sockret till ett fast skum. Ta ut rabarbern ur ugnen och låt svalna lite. Täck därefter pajen med marängsmeten, in i ugnen igen och låt det hela få lite färg, max några minuter dock. Ta ut formen och låt marängen stelna.
    5. Servera naturell (den är saftig och god som den är) eller tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (3)

    bodilla 28 maj 2008

    Jättegod paj!! Syrlig och söt i ett. Jag ska prova att ha i lite mindre socker nästa gång dock! Tack!/Bodilla

    nettis71 22 september 2008

    Det var en fantastiskt efterrätt

    Berit63 4 juni 2010

    Hur får man marängen att stelna och blir krispigt? jag får aldrig detta att funka :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben