Rabarberpaj med marängtäcke
Ont om tid? Byt ut pajdegen mot färdigköpt smördeg!
Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör, kallt
2 msk vatten, kallt
Fyllning
600 g rabarber
1 dl socker
50 g smör
0,5 tsk kanel
6 äggvitor
2 dl socker
Instruktioner
Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen en timme.
Kavla ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
Skär ner rabarbern i bitar och lägg i kastrull med socker, smör och kanel. Låt puttra några minuter tills rabarbern mjuknat lite.
Vispa ihop äggvitor och socker till ett hårt skum.
Fyll det förgräddade pajskalet med rabarbern och klicka sedan, eller spritsa, över marängen.
Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader.
Liknande recept
Rabarberpaj med marängtäcke
4.7
1 h
6-8
3
Vivis rabarberpaj
4.5
10
Rabarberpaj med krämig fyllning
4.4
6-8
10
Enkel rabarberpaj
3.8
30 min
6
3
Vårens rabarberpaj
4.5
1 h 30 min
8
1
Frasig rabarberpaj eller äppelkaka
4.8
4
7
Kickis knäckiga rabarberpaj
4.6
30 min
6
66
Rabarberpaj
4.8
6-8
8
Rabarberpaj
4.7
6
15
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!