Rabarberpaj med marängtäcke

Ont om tid? Byt ut pajdegen mot färdigköpt smördeg!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör, kallt
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning
  • 600 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk kanel
  • 6 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen en timme.
    2. Kavla ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
    3. Skär ner rabarbern i bitar och lägg i kastrull med socker, smör och kanel. Låt puttra några minuter tills rabarbern mjuknat lite.
    4. Vispa ihop äggvitor och socker till ett hårt skum.
    5. Fyll det förgräddade pajskalet med rabarbern och klicka sedan, eller spritsa, över marängen.
    6. Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben