Kokos-semifreddo med rombräserad ananas

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Glassen görs en dag innan.

Ingredienser

  • Semifredo
  • 7 äggulor
  • 50 gr+ 175 g strösocker
  • 1 msk sirap
  • 450 g mascarpone
  • 7 äggvitor
  • 3 dl Kokosflingor
  • ½ dl Malibu
  • Ananas
  • 1 ananas
  • 3 dl mörk rom
  • 3 dl råsocker
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Rosa kokosflingorna i en stekpanna.
    2. Vispa äggulor med 50 g socker till en hård smet. Tillsätt sirap och mascarpone och vispa kraftigt ihop allt.
    3. Vispa maräng på äggvita och socker och vänd försiktigt ner i mascarponesmeten.
    4. TIllsätt Malibu och rostad kokos och häll i en avlång form som du först täckt in i gladpackfolie. Vik över folien och ställ formen i frysen över natten.
    5. Skär ananasen i 2 cm tjocka skivor och ta bord stocken. Stek skivorna i smör. När ananasen fått färg, slå på rom. Koka upp med socker tills såsen fått sirapskaraktär. Vänd ananasen under kokningen. (Var försiktig då romen kan lätt ta eld. Om den gör det så dra bort stekpannan från spishällen och fläkten så att eventuella fettrester i fläkten inte också fattar eld! Elden slocknar efter någon sekund när spriten ångat upp.)
    6. Servera ananasen med semifredon och ringla över lite romsås. Dekorera med ananaskvist.
    7. Dryckesförslag: Mas Amiel, Plenitude Maccabeu.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben