Kokosbrûlée med grillad ananas och karamell

Serverar: 6 portioner

Mmmmmm!

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • 150 g vit choklad
  • 7 äggulor
  • 3 msk socker (kan uteslutas)
  • Färsk ananas
  • Chili-limekaramell
  • 1 tsk tunt rivet skal av lime
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Garnering
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, lägg även i vaniljstången. Häll på grädde och kokosmjölk och låt koka upp.
    2. Hacka den vita chokladen. Häll på lite av den varma vätskan och rör om. Tillsätt resten av vätskan när chokladen har smält. Låt svalna till rumstemperatur.
    3. Rör ihop äggulor och socker lätt (inte pösigt) och rör ner i choklad- och mjölkblandningen. Häll i portionsformar. Sätt ugnen på cirka 100 grader. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen tills krämen har stannat, cirka 40-60 minuter. Ställ brûléerna i kylskåp.
    4. Strö ett tunt lager råsocker över varje brûlée. Sätt ugnen på grill 250 grader. Ställ formarna nära grillelementet och gratinera med öppen lucka tills råsockret har smält till knäck. Eller använd en liten brännare.
    5. Chili-limekaramell: Smält sockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt vatten och rör om. Tillsätt chili och lime.
    6. Servera med grillad, färsk ananas och chili-limekaramell.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben