Kokosdoppade vaniljbullar

I dessa bullar är det både jäst och bakpulver, som gör att de blir extra luftiga. Härlig vaniljfyllning med.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 125 g smör
  • 3 ½ dl standardmjölk
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl strösocker
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 dl vaniljkräm, t ex marsan
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Garnering
  • 3 dl florsocker
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 liten äggvita
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º.
    2. Häll blandningen i bunken och rör tills jästen löser sig. Blanda i socker. Vänd ner bakpulver i mjölet. Arbeta in nästan allt mjöl och knåda degen blank och smidig.
    3. Låt jäsa varmt och dragfritt under bakduk till dubbel, storlek, ca 30 minuter.
    4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 18-20 bitar och rulla till bullar. Platta till lite och gör en fördjupning i mitten. Klicka i vaniljkräm.
    5. Låt jäsa på plåt med bakpapper ca 15 minuter.
    6. Pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, 5-10 minuter. Låt kallna under bakduk.
    7. Garnering: Rör med en gaffel florsocker och äggvita till en smidig glasyr. Pensla bullarna med glasyren och doppa dem i kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben