Vaniljbullar

Goda bullar som bara behöver jäsa en gång.

Ingredienser

  • Deg
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda fyllningen och ställ åt sidan.
    2. Finfördela smöret i 5 dl vetemjöl (jag gör i en matberedare med kniv). Lös upp jästen i mjölken och häll ner i mjöl- och smörblandningen ihop med resten av ingredienserna till degen och blanda till en deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl och så behövs. Ta upp på bakbord och knåda degen slät.
    3. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på fyllningen . Rulla ihop och skär i 24 bita och lägg i formar.
    4. Låt jäsa till dubbel storlek (cirka 40 min), pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
    5. Grädda i ugn på 250 grader i cirka 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cattis08 25 juli 2010

    Hur många bullar blir det av det här receptet? någon som vet?

    Lisa35 25 juli 2010

    Jag gör 24 bullar på denna satsen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben