Kokosfisk med lime

Serverar: 4 portioner

20 minuters rätt

Ingredienser

  • 400 g hokifilé
  • Skal + saft från 1 lime
  • 0,5 dl kokosflingor
  • Salt
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0,5 msk curry
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 msk hackad dill
  • Wokade grönsaker
  • Ris
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tina fisken i mikrovågsugnen. Riv skalet av limen och blanda med kokosflingor. Lägg fisken i en ugnssäker form. Pressa över limesaft. Salta och strö över kokosblandningen. Stek i ugn ca 15 minuter. Stek lök och vitlök med curryn i smör i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och salt. Koka upp och låt sjuda några minuter. Blanda i dill. Servera fisken med såsen, ris och wokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben