Krämig kokosglass i våffelstrut med maräng och riven kokos är aldrig fel nu i sommar!
Ingredienser
3 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
1½ dl socker
5 äggulor
Servering
Våffelstrutar
Maränger, gärna färgglada
Kokosflingor
Instruktioner
Häll kokosmjölk och grädde i en kastrull och värm det till kokpunkten. Det ska vara små bubblor i kanten. Ställ åt sidan. Vispa socker och äggulor skummigt. Vispa i en tredjedel av mjölkblandningen i äggskummet.
Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan, vispa i resten av äggskummet och låt alltsammans sjuda ihop och tjockna under omrörning, ca 10 minuter. Det får inte koka.
Kyl smeten och kör den sedan i en glassmaskin eller ställ den i en skål i frysen. Rör i den då och då.
Ta ut glassen 20 minuter före servering. Gör kulor och lägg dem i våffelstrutar. Garnera med maränger och riven kokos.