Kokosglass med maräng och riven kokos

Serverar: 1 portioner

Krämig kokosglass i våffelstrut med maräng och riven kokos är aldrig fel nu i sommar!

Ingredienser

  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • 5 äggulor
  • Servering
  • Våffelstrutar
  • Maränger, gärna färgglada
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Häll kokosmjölk och grädde i en kastrull och värm det till kokpunkten. Det ska vara små bubblor i kanten. Ställ åt sidan. Vispa socker och äggulor skummigt. Vispa i en tredjedel av mjölkblandningen i äggskummet.
    2. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan, vispa i resten av äggskummet och låt alltsammans sjuda ihop och tjockna under omrörning, ca 10 minuter. Det får inte koka. Kyl smeten och kör den sedan i en glassmaskin eller ställ den i en skål i frysen. Rör i den då och då.
    3. Ta ut glassen 20 minuter före servering. Gör kulor och lägg dem i våffelstrutar. Garnera med maränger och riven kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben