Knaprig botten med en len glass som har en liten touch av lime. Du behöver inte glassmaskin för att göra den här tårtan. Den är perfekt som dessert och kan stå klar i frysen långt i förväg. Se bara till att låta den bli lite tempererad före serveringen.
Ingredienser
Botten
200 g kokosflingor
1 dl socker
2 ägg
Finrivet skal av 1 lime
Kokosglass
3 äggulor
1 dl socker
2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
Garnering
Rostade kokosflingor
Ananas, jordgubbar eller hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda kokosflingor, socker, ägg och limeskal. Låt stå i 10 minuter så kokosen sväller.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant 24-26 cm i diameter och smörj formen. Häll i smeten och grädda 15-20 minuter på nedersta falsen tills den fått fin färg.
Låt kallna.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner kokosmjölken.
Vispa grädden och vänd ner den. Häll fyllningen på den kalla kokosbottnen och frys i minst 4 timmar.
- Rosta eventuellt tunt hyvlad färsk kokos eller kokosflingor i 225 grader några minuter mitt i ugnen. Passa noga så att de inte bränns.
- Garnera tårtan med kokos och servera gärna med färsk frukt tex. ananas, jordgubbar eller hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)