Kokoskaka med vindruvor

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Det går att variera frukten, här är det vindruvor som gäller. Receptet kräver en våg!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g florsocker
  • 3 ägg
  • 3 msk citronsaft
  • 180 g mjöl
  • 80 g kokos
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Vindruvor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Skölj druvorna. Vispa smör och florsocker till en fluffig smet. Tillsätt citronsaft och rör om.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kokos och tillsätt lite i taget i smeten. Blanda till en tjock smet. Smörj och mjöla en sockerkaksform, häll i smeten och jämna till den.
    3. Lägg vindruvorna på toppen utan att trycka ner dom med ca 1 cm mellanrum.
    4. Sätt in i ugnen och baka i ca 35-40 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    LaJefa 14 oktober 2008

    Detta låter smarrigt och framför allt enkelt, får jag direkt lägga till i min receptsamling. Tycker egentligen inte om att baka utan föredrar att laga riktig middag, men när det är ett kort och bra recept så måste jag ju bara testa. Återkommer med kommentar efter testen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben