Kokoskladdkaka i långpannan

Serverar: 20 portioner

Alla älskar kladdkaka! Härlig mjukseg och saftig, med ljuvlig smak av choklad.

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 300 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl kokosflingor
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 6 ägg
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Vispad grädde
  • Nektarin el valfria sommarbär
  • Instruktioner

    1. Ungsvärme 175° Hacka chokladen. Smält smöret i en ganska stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i cholkaden. Rör tills det smälter. Blanda i resten av ingreidenserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter beroende hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna och gärna vila minst ett dygn innan du skär upp den i rutor.
    3. Garnering och tillbehör: Strö över kokosflingor. Servera med vispad grädde och nektariner eller valfria bär

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben