Kokoskyckling med citron och curry

GI-recept!

Ingredienser

  • 400 g kycklinglår
  • ½ msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 3 dl vildris (fas3) kan ersättas av en god sallad
  • ½ chilifrukt, finhackad, röd
  • ½ citron rivet skal och saft
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk fruktsocker
  • ½ gul paprika
  • 1 tsk ingefära, färsk
  • 2 dl kokosmjölk lätt
  • 1 röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär paprikorna i klyftor. Bryn kycklingen. Hacka löken, vitlöken, chili och ingefära.
    2. Tillsätt lök, chili, vitlök och kryddor och låt fräsa med en stund och tillsätt sedan paprikaklyftor, citronsaft, rivet citronskal, tomatpuré, kokosmjölk.
    3. Koka på låg temperatur 15-20 minuter.
    4. Servera med vildris och sallad eller bara med en sallad.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben