Kokosmazariner med kanelsmak och apelsinglasyr

Serverar: 12 portioner

Saftigt goda är dessa mazariner med en touch av kanel. Lätta att göra och ännu lättare att äta upp! Glutenfria.

Ingredienser

  • 200 g riven mandelmassa
  • 100 g mjukt smör
  • 3 ägg
  • 1 msk kanel
  • 1 dl kokosflingor
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk pressad apelsin
  • Garnering
  • Apelsinskal
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa med elvisp riven mandelmassa och mjukt smör. Tillsätt äggen, vispa mellan varje, samt kanelen. Vänd ner kokosflingorna. Häll smeten i en smord form, ca 20x15 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Skär i bitar.
    3. Rör ihop florsocker och pressad apelsin till en glasyr och bred på. Garnera med apelsinskal och kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben