Hallon- och kokosmazariner

Smarriga mazariner med kokos, hallon och mörk choklad!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 100 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl strösocker
  • 1 litet ägg
  • Fyllning
  • 50 gram smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 gram mörk choklad
  • 2 msk hallonsylt
  • 2½ dl kokosflingor
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman alla ingredienser till mördegen med fingertopparna. Låt vila kallt ca 1 timma. Klä sedan aluminiumformar med degen. Blanda rumsvarmt smör och socker till fyllningen. Tillsätt sedan ägg, choklad, sylt och kokos.
    2. Häll fyllningen i formarna. Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 15 minuter, mitt i ugnen. Blanda samman alla ingredienser till glasyren. Glasera mazarinerna när de svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben