Kokosmousse med citron och nashipäron

Serverar: 4 portioner

En supersnabb, fräsch och läcker dessert. Kom bara ihåg att lägga in kokosgrädden i kylen i minst 1 dygn innan desserten snabbt kan göras. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

  • 2 burkar kokosgrädde, á 400 ml
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 msk citronlikör, t ex Limoncello
  • Servering
  • 2 nashipäron eller vanliga päron
  • Kokosflingor
  • Lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Låt kokosgrädden stå i kylen i minst ett dygn. Skrapa ur det övre skiktet med fast kokosgrädde, inte vattnet i botten. Vispa grädden med elvisp i minst 2 minuter, till en fluffig mousse. Smaksätt med vaniljsocker, rivet citronskal och likör. Ställ in i kylen i ca 1 timme.
    2. Skiva nashipäronen fint och lägg ut på assietter. Klicka ut kokosgrädden och garnera med kokosflingor och ringla över lönnsirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben