En supersnabb, fräsch och läcker dessert.
Kom bara ihåg att lägga in kokosgrädden i kylen i minst 1 dygn innan desserten snabbt kan göras.
Glutenfri, äggfri och laktosfri.
Ingredienser
2 burkar kokosgrädde, á 400 ml
1 msk vaniljsocker
2 citroner, rivet skal
1 msk citronlikör, t ex Limoncello
Servering
2 nashipäron eller vanliga päron
Kokosflingor
Lönnsirap
Instruktioner
Låt kokosgrädden stå i kylen i minst ett dygn. Skrapa ur det övre skiktet med fast kokosgrädde, inte vattnet i botten. Vispa grädden med elvisp i minst 2 minuter, till en fluffig mousse. Smaksätt med vaniljsocker, rivet citronskal och likör. Ställ in i kylen i ca 1 timme.
Skiva nashipäronen fint och lägg ut på assietter. Klicka ut kokosgrädden och garnera med kokosflingor och ringla över lönnsirap.