Kokosrulle med citronkräm

Allra godast är den om den serveras halvtinad.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 3 dl kokos
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Skal och saft av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner kokos och därefter potatismjölet som har blandats med bakpulvret.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakpapper och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper strött med kokos. Dra av det papper som kakan har gräddats på, pensla med kallt vatten om det inte lossnar.
    5. Låt kakan kallna under pannan.
    6. Rör ihop smör och florsocker till fyllningen poröst. Tillsätt skal och saft av citron.
    7. Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben