Kokosrulle

En jättegod variant på en rulltårta

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ¾ dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 dl (ca 100g) kokosflingor
  • 75 g margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker till ett pösigt skum. Blanda samman mjöl, kokos och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll den sedan i en långpanna, 30 x 40 cm, riktigt välsmord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 graders ugnsvärme 5-8 minuter. Stjälp upp kakan på smörgåspapper, beströdd med kokos och socker. Låt den kallna övertäckt. Koka upp mjölken till fyllningen och häll den rykande het över kokosen. Låt detta kallna. Rör matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggulan och kokosblandningen lite i taget. Bred kokoskrämen på kakan. Rulla ihop den. Förvara kakan kallt tills den skall skäras.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben