Mamma Mariannes kokosrulle med citronkräm

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Det här är absolut den godaste kakan jag någonsin ätit i hela mitt liv,så är det bara och den har min mamma gjort!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl kokos
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 150 g smör (ej margarin)
  • 1 äggula
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker till ett fast och pösigt skum. Blanda potatismjöl, bakpulver och kokosflingor och rör ner det i smeten. Rör ihop smeten och häll den i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda rulltårtebottnen i 250 graders ugnsvärme ca 5 minuter i mitten av ugnen.
    2. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt citronsaft och -skal. Bred krämen över den färdiggräddade och kalla kakan. Rulla ihop den med hjälp av bakplåtspapperet. Låt papperet vara kvar runtomkring kakan och lägg den i en 5 liters fryspåse och tillslut den med en klämma. Frys ner den.
    3. Den är godast halvtinad. Servera en liten klick vispgrädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nkotte 8 augusti 2008

    Hade en citron i kylen som jag behövde använda. Hittade resterande ingredienser i skåpen och rörde ihop medan lillen sov. Receptet är enkelt utan många ingredenser, och dessutom glutenfri. Nåot som kommer att finnas på kaffebordet i framtiden. Samskens!!

    Nkotte 8 augusti 2008

    Smaskens var det! Tryckfelsnisse var i farten : )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben