Kokosrulle med apelsinsmörkräm
Glutenfritt.
Har ej provat denna rulltårta, men det lät så gott med kokos och apelsinsmörkräm, så den hamnar bland mina recept "ska testa".
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor
3/4 dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
Rivet skal av en halv apelsin
Instruktioner
- Ugn 250 grader.
- Vispa ägg och strösocker till en pösig smet.
Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver, vänd ner i äggsmeten.
- Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
- Grädda i nedre delen av ugnen till smeten stelnat och fått färg, ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna.
- Fyllning:
Rör smör och florsocker, tillsätt äggula och rivet skal av ½ apelsin till en smidig kräm.
Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den. Vira om papperet och låt kakan vila i kylskåpet tills den ska serveras.
Liknande recept
Kommentarer (2)
skall det vara ½apelsin eller 1½?
Tack för att du rättade till receptet. Hör av mig när jag har bakat rulltårtan. MVG ABIG