Kokosrulle

Serverar: 30 portioner

Kokosrulle

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ msk vatten
  • Kokosflingor
  • Kokossmet
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i äggsmeten. Rör ner vattnet.
    2. Klä en långpanna (30 x 40 cm) med kakplåtspapper. Bred ut smeten över hela långpannan. Strö kokos över smeten. Grädda i ugnens mitt i 225 graders värme i cirka 7 minuter. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna något.
    3. Bryt chokladen till kokossmeten i mindre bitar och lägg den i en rymlig skål. Koka upp grädden och häll den varm över chokla-den så att den smälter. Rör ner kokosen.
    4. Dela kakan längs med och bred på kokossmeten. Rulla ihop och låt kallna i kyl eller frys. Skär rullarna i centimetertjocka skivor när de är kalla.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben