Kokosrulle

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Supersmarrig variant av rulltårta med kokos och marsánkräm.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl riven kokos
  • Tre fjärdedels dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 ½ dl Marsánkräm
  • Instruktioner

    Ugnstemperatur:250grader C eller varmluftsugn:200grader Så här gör du: 1. Vispa ägg och socker pösigt. 2.Blanda kokosflingor, mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. 3.Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 gånger 40 cm. 4. Grädda mitt i ugnen c:a 5 minuter. 5. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den kallna. 6. Rör matfett och florsocker poröst till fyllningen. Klicka i marsánkrämen, lite i taget. 7. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt kokosrullen ligga kallt innan den ska skäras.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gottgris 4 juli 2008

    den var underbart god till kaffet, får 5 stjärnor av mig

    hogdala214 16 maj 2009

    Mmmm. Tag lite mindre av margarinet i fyllningen eftersom jag inte gillar så smörig smak. Jag skivade min och la den ifrysen. Jättegott att äta lite halvtinad. Perfekt glutenfri!

    gds877 29 september 2010

    Brukar baka denna är perfekt efter middagen till kaffet. Förvarar den i frysen, en riktig godisbit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben