Kokosrutor med hallonglasyr

Serverar: 20-24 portioner

Kalas i kvadrat! Söta rutor för kokosälskaren.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl riven kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • Ca 75 g frysta hallon, tinade
  • 4 dl florsocker
  • 3-4 tsk vatten
  • Garnering
  • Riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa smör och socker krämigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop kokos, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med mjölken i äggsmeten och blanda till en slät smet.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna i formen.
    4. Glasyr: Mosa sönder hallonen i en sil. Låt saften rinna ner i en skål och blanda saften med florsockret. Tillsätt vatten, lite i taget, och rör ihop allt till en bredbar glasyr.
    5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben