Kokostårta med passionsfruktscurd
Sött, syrligt och friskt. Denna tårta har det mesta!
Det går utmärkt att göra tårtan en dag i förväg. Bred på grädde och dekorera med kokos samma dag.
Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Passionsfruktscurd
10 passionsfrukter
1 dl pressad citron
50 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 äggulor
½ dl Maizena majsstärkelse
Gräddfluff
4 dl vispgrädde
½ dl florsocker
Garnering
4 dl kokoschips
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggpöset. Vänd om försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 minuter innan den stjälps upp på galler och får kallna. Skär bottnen i tre delar.
- Passionsfruktscurd:
Halvera passionsfrukterna och gröp ur inkråmet. Sila och mät till ca ½ dl saft. Blanda passionsfruktssaften med citronsaft, smör och socker i en kastrull. Smält på medelvärme. Ta kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och äggulor i en bunke. Blanda i den varma smörblandningen under kraftig vispning. Tillsätt majsstärkelsen och sätt tillbaka kastrullen på spisen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt curden kallna.
- Montering:
Bred passionsfruktscurd på tårtbottnarna och lägg ihop tårtan. Låt gärna tårtan stå övertäckt i kylen 24 timmar så blir den saftigare. Vispa grädde och florsocker. Bred grädden runt om hela tårtan. Garnera tårtan med kokoschips runt om och ovanpå.
Liknande recept
Kommentarer (0)