Serverades med kastanjepuré, slottspotatis och vinbärsgelé
Ingredienser
3 st ejdrar
200 g smör
Ca 1 l vatten
20 hela kryddpepparkorn
7 hela vitpepparkorn
2 lagerblad
3 dl grädde
Guldsoya
3/4 dl vetemjöl
Instruktioner
Smält smöret i en stor gryta och bryn fåglarna väl runt om. Salta rikligt på fåglarna, häll på vattnet och lägg i kryddorna. Låt småkoka med lock. Vänd på fåglarna efter ung 1 timme och tillsätt mer vatten.
Ta upp fågeln ur grytan, svep in den i foliepapper, låt vila en stund.
Reducera skyn till lämplig mängd, tillsätt grädden och sojan tills du får härlig brun färg på såsen. Vispa ihop mjöl och vatten till en toppredning och red av tills såsen blir lagom tjock.
Skär bort allt kött från fågelbenen och lägg upp köttet på uppvärmt serveringsfat.
Häll lite av såsen över köttet och garnera.
Servera med t ex slottspotatis, kastanjepuré, bönor och gelé.