Kokt vitlökspecial

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Korvkioskens specialare i en tillpiffad hemmavariant med mycket smak. Vill man även ha senap och ketchup på korven avgör ni själv. Grillkryddan på topp är min egen lilla idé som kan uteslutas.

Ingredienser

  • 500-600 g potatis
  • 25 g smör
  • 2-3 msk mjölk
  • 1-2 tsk persilja (finhackad)
  • 1 ägg
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 lagerblad
  • 3-4 kryddpepparkorn
  • 6-8 grillkorv eller wienerkorv
  • 6-8 korvbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda (eventuellt)
  • Instruktioner

    Skala och skär potatisen i mindre bitar, skala och skiva 2-3 vitlöksklyftor. Lägg potatis och vitlök i en kastrull med saltat vatten. Häll vatten med salt i en annan kastrull. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och 1 krossad vitlöksklyfta. Sätt lock på båda kastrullerna och koka upp. Låt potatisen småkoka i 15-20 minuter. Korvkastrullen låter ni koka i ett par minuter och stänger sen av plattan. När kokningen avtagit i korvspadet lägges korvarna i och får stå kvar på plattan. Häll vattnet av potatisen och lägg i smör, mjölk och persilja. Vispa gärna med elvisp till ett fast mos. Knäck i ägget och vispa på hög hastighet till ett fluffigt mos, smaka av med salt och peppar. Servera de nu färdigvärmda korvarna i ett bröd med moset på och ev. grillkrydda på topp.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben