Serverar: 6-8 portioner
Tid: 30 minuter
Korvkioskens specialare i en tillpiffad hemmavariant med mycket smak. Vill man även ha senap och ketchup på korven avgör ni själv. Grillkryddan på topp är min egen lilla idé som kan uteslutas.
Skala och skär potatisen i mindre bitar, skala och skiva 2-3 vitlöksklyftor. Lägg potatis och vitlök i en kastrull med saltat vatten. Häll vatten med salt i en annan kastrull. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och 1 krossad vitlöksklyfta. Sätt lock på båda kastrullerna och koka upp. Låt potatisen småkoka i 15-20 minuter. Korvkastrullen låter ni koka i ett par minuter och stänger sen av plattan. När kokningen avtagit i korvspadet lägges korvarna i och får stå kvar på plattan. Häll vattnet av potatisen och lägg i smör, mjölk och persilja. Vispa gärna med elvisp till ett fast mos. Knäck i ägget och vispa på hög hastighet till ett fluffigt mos, smaka av med salt och peppar. Servera de nu färdigvärmda korvarna i ett bröd med moset på och ev. grillkrydda på topp.