kokt fransyskastek

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott, riktig husmanskost som klarar sig själv när man gör annat.

Ingredienser

  • 1500 g nötkött (fransyska)
  • 1 l vatten
  • ½ dl soja
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk messmör
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 enbär
  • 1½ msk vetemjöl (eller maizena)
  • ev. 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Häll vattnet, buljongtärningarna, kryddorna, sojan, messmöret och sylten i en gryta och koka upp. Lägg i köttet och koka upp. Låt småputtra i 1-1½ tim. under lock.
    2. Ta upp köttet som skivas. Red av såsen med mjölet utrört i lite vatten.
    3. Serveras med kokt potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och en god sallad. .

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben