Kokt Hackekorv/Pölsa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

Den här rätten kommer från mina hemtrakter i Örebro, det är inte ett recept, på så vis. Men info om hur man gör. Ni från mellersta Sverige vet nog vad detta är.

Ingredienser

  • 1 bit hackekorv,ca 300 g
  • Ca 1 dl vatten
  • Instruktioner

    Skär hackekorven i mindre bitar, lägg i en gryta. Häll på lite vatten, ej för mycket då blir den för lös i konsistensen. Ska var rätt tjock konsistens. Koka sönder korven, rör då och då. Servera med kokt potatis och rödbetor. Lite likt kokt pölsa,men en annan smak.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    nica83 1 augusti 2010

    Uhhhh hackekorv ä så gott! Jag fräser lite finhackad gullök och lägger sedan i hackekorven efter att löken blivit mjuk och genomskinlig. Sedan steker jag och mosar den tills blir som pölsa. Och precis som du skriver...serverad till potatis å möe rödbetor! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben