Pölsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett recept som är mycket enklare att göra än orginalreceptet.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 - 2 msk margarin
  • 1 1/4 dl korngryn
  • 2 köttbuljongtärningar
  • ca 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 krm kryddpeppar
  • Instruktioner

    Skala löken och hacka den ganska fint. Bryn sedan färs och lök i margarin i en stekgryta tills det börjar ta färg. Tillsätt sköljda korngryn och drygt 5 dl av vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt det mesta av kryddorna och saltet och låt puttra på svag värme. Rör emellanåt så att det inte fastnar i botten och tillsätt mer vatten vid behov. Låt småputtra ca 1 timme eller tills korngrynen är klara. Smaka av om det behövs mer kryddning. Servera med kokt potatis och rödbetor.

    Liknande recept

    5
    6-10
    2

    Kommentarer (2)

    kilu 10 oktober 2011

    Provade detta idag. Inte så gott. Smakade inte som riktig pölsa. Det gick ju att äta men jag kommer inte göra detta igen.

    Karamelli 27 mars 2014

    Ett toppenrecept! Tips! Krydda upp pölsan med Aromat. Blir jättegott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben