Hemkokt pölsa

Serverar: 10 portioner

Äter aldrig något annat än hemgjord pölsa

Ingredienser

  • 3 kg kokkött (höggrev eller märgpia)
  • 2 kg Fläsk läggar
  • 4 port grötris
  • salt
  • kryddpeppar
  • 6 - 7 st gula lökar
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka av köttet tills det är mört + läggarna. Mal läggarna och kött varvat med gullökarna. Späd med fläsk spadet och kött spadet. Koka gröt riset i vatten och blanda ner i köttet som är malt. Krossa kryddpepparn salta och ha i svartpeppar. Kokas upp under omrörning Späd eventuellt med mer av spadet. Smaka av det kan behövas mer kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    herrp 26 september 2008

    I riktig pölsa är det alltid korngryn osm är kokta i köttbuljongen.

    annelieberggren 13 januari 2009

    håller med dig, det är den bästa, jag kokar stor kok på älg när vi har slaktat, tar då ben och spill. jag har ochså korngryn.

    klantig 8 januari 2013

    Jag kokade pölsa på jobbet i dag och blev så sugen på mammas pölsa så jag ringde och frågade hur hon gör :) Ditt recept är ganska nära hennes så nu kan jag koka egen god pölsa på älggött. Riktig pölsa är med grötris och älgkött för så gör mamma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben