Serverar: 10 portioner
Äter aldrig något annat än hemgjord pölsa
Koka av köttet tills det är mört + läggarna. Mal läggarna och kött varvat med gullökarna. Späd med fläsk spadet och kött spadet. Koka gröt riset i vatten och blanda ner i köttet som är malt. Krossa kryddpepparn salta och ha i svartpeppar. Kokas upp under omrörning Späd eventuellt med mer av spadet. Smaka av det kan behövas mer kryddor.
I riktig pölsa är det alltid korngryn osm är kokta i köttbuljongen.
håller med dig, det är den bästa, jag kokar stor kok på älg när vi har slaktat, tar då ben och spill. jag har ochså korngryn.
Jag kokade pölsa på jobbet i dag och blev så sugen på mammas pölsa så jag ringde och frågade hur hon gör :) Ditt recept är ganska nära hennes så nu kan jag koka egen god pölsa på älggött. Riktig pölsa är med grötris och älgkött för så gör mamma