Pölsa

Serverar: 6-10 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 2 dl korngryn, gärna oklippt
  • 8-10 dl buljong
  • 2 gula lökar
  • 1-1½ kg kokta fläskben, älg går också bra eller 400 g av det kokta köttet
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 tsk mejram
  • Ev ½-1 tsk sirap
  • Instruktioner

    Koka korngyrnen i buljongen ca 40 min. Skala löken och skör den i klyftor. Mal de kokta köttet grovt och blanda ner allt i korngynsgröten. Koka allt ca 10 min. Krydda.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    zonale 31 mars 2008

    Mycket god och lättlagad. Full pott!

    maria_wijk 19 oktober 2009

    Precis vad jag letade efter. Tack så mycket för ett recept som var lätt att följa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben