Kokt kött med pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

Ett klassiskt recept.

Ingredienser

  • 400 g benfritt nötkött
  • 1 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 8 st svartpepparkorn
  • 1 1/2 dl buljong
  • Pepparrotssås
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 dl mjölk
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära köttet i tärningar, och bryn några i taget i smör i en stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta och salta. Skala löken och skär den i klyftor. Tillsätt löken, pepparkorn och buljong. Koka under lock på svag värme ca 1 1/2 timme.
    2. Pepparrotssåsen: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med buljong och mjölk. Låt såsen koka 3-5 minuter. Smaksätt med pepparrot, salt och svartpeppar.
    3. Servera köttet med såsen, kokt potatis och kokta morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben