Kokt kyckling i citronsås

Serverar: 4 portioner

Kokt kyckling med en fräsch sås

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 1,5 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 morot i bitar
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl buljong (från kycklingkoket)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Saft från 1 citron
  • Bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, grönsakerna och kryddorna i en stor gryta och låt koka i 10 minuter. Lägg i kycklingen hel och sjud i 45 minuter.
    2. Ta upp kycklingen och låt den svalna.
    3. Sila buljongen och låt den koka tills den reducerats till ca 5 deciliter.
    4. Smält matfettet och rör ned mjölet i. Späd med buljongen, lite i taget. Låt det sjuda 4 minuter. Häll i grädden, citronsaften och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
    5. Ta bort skinn och ben från den kokta kycklingen och dela den i småbitar. Värm i såsen.
    6. Serveras med kokt ris eller couscous

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben