Kokt kyckling i dillsås

Serverar: 4 portioner

Husmanskost som alla gillar.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • Buljong
  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1½ liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • Dillstjälkar
  • 3 lagerblad
  • Salt
  • 8 vitpepparkorn
  • Dillsås
  • 6 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl klippt dill
  • 3 msk maizena + lite kallt vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Vinäger
  • Instruktioner

    1. Skölj kycklingen och bind eventuellt upp den med ett hushållssnöre.
    2. Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, vinägern, matfett, dillen, lagerbladen, lite salt och pepparkornen. Låt koka under lock ca 10 minuter.
    3. Lägg i kycklingen. Låt den koka 40-50 minuter och ta sedan upp den. Ta bort skinnet, bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Häll på lite av buljongen och håll varmt.
    4. Sila buljongen i en annan kastrull och koka ihop den till hälften. Tillsätt grädden och vispa ner dillen och maizenan utrörd i lite vatten. Koka ytterligare en minut. Rör ner smöret. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med potatis och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ditolina 26 september 2008

    Nu har jag testat kycklingen, och det blev jättegott! Måste säga att det faktiskt är första gången som jag kokat hel kyckling så jag var lite nervös men helt utan orsak! Tackar för receptet!

    amajan 19 juli 2015

    Smakade alldeless utmärkt !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben