kokt kyckling i dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel att göra och mycket god.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileer
  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1½ liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk smör
  • Dillstjälkar
  • 3 lagerblad
  • Salt
  • 8 vitpepparkorn
  • Dillsås
  • 6 dl buljong
  • 1 dl. grädde
  • 1 dl klippt dill
  • 3 msk. maizena
  • 1-2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. koka upp vattnet, lägg i morötter o lök skuret i bitar buljongtärning, matfettet, dillen lagerbladen o pepparkornen lägg i lite salt och låt koka i 10 minuter. lägg i fileerna o låt koka ca 10-15 minuter (kolla så fileen är färdig på den tiden)
    2. DILLSÅS.
    3. sila buljongen i en annan kastrull o koka ihop den. tillsätt grädden o vispa i maizenan o dillen låt koka någon minut. rör i smöret, smaka av med salt o peppar.
    4. serveras med kokt potatis o sockerärt.
    5. smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben