Kokt svartrot med smörsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Man äter väl inte svartrot så ofta. Men det är ganska gott tycker jag..

Ingredienser

  • 500 g svartrot
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk pressad citron
  • 100 g smör
  • ½ dl ströbröd
  • persilja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ l Vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala svartrötterna med en potatisskalare och lägg dem i vatten med mjöl och citronsaft. De mörknar annars snabbt. Ta upp dem ur vattnet och koka dem i lättsaltat vatten 15 - 20 minuter. Smält matfettet i en stekpanna. Häll i ströbrödet och låt det fräsa en stund. Smaksätt med buljongen. Lägg upp svartrötterna på ett varmt serveringsfat, häll över smöret och strö på hackad persilja.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben