Kokt tunga

Ja, detta är en favorit hos min man som är älgjägare. Receptet kommer från min skånska släkts receptskatt....

Ingredienser

  • 1,5 kg färsk tunga
  • Kokning
  • Salt
  • Vatten
  • 8 kryddpepparkorn
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot
  • Några skivor gul lök
  • Några stjälkar persilja
  • Instruktioner

    Lägg i den sköljda tungan i en gryta med vatten och salt som täcker tungan. Koka upp och skumma. Lägg i kryddorna. Koka på svag värme under lock ca 2-3 timmar. Tag upp tungan, gör en skåra i skinnet och drag av det medan tungan är varm. (är den kall är det nästan omöjligt) Låt kallna. Skiva och ät kall som smörgåspålägg med lite extra salt på.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (2)

    LizzyElisabeth 18 november 2009

    Detta är ett måste på mitt julbord.. Till allas förskräckelse.. Men det är gott...

    vendettas 21 december 2012

    Det blir ingen jul utan en eller två stora oxtungor, underbart gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben