Kokta bananer med kanel och kokossås

Serverar: 4 portioner

Detta är en indonesisk rätt som kräver en ångkokare.

Ingredienser

  • 4 stora bananer
  • Kanel och kokossås
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk socker
  • ½ tsk kanel
  • 3 1/4 dl kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Notera: Bananskalet blir bruna i samband med kokningen, men fruktköttet inuti är gyllenbrunt.
    2. Skär bort ändarna på bananerna, men skala inte. Lägg dem i en ångkokare med lock och ångkoka dem ca 5 minuter över en kastrull med kokande vatten. Skala bananerna med hjälp av en tång och kniv.
    3. Rör ihop mjöl, socker och kanel i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken och blanda väl. Ställ kastrullen på medelstark värme och låt såsen koka upp under omrörning och sjuda ca 2 minuter tills den tjocknar. Servera såsen tillsammans med de varma bananerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben