Kola Chokladkakor

Serverar: 30 portioner

Långpannekaka i tre skikt: mördeg, kolasås och choklad.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 225 g margarin
  • 1 dl socker
  • Kolasås
  • 175 g margarin
  • 2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 1 msk sirap
  • 220 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till mördegen och kavla ut på en plåt. Grädda i 125 grader och ta ut plåten innan mördegen hunnit få färg, ca 15 min.
    2. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och koka på svag värme ca en timme (gör kulprovet).
    3. Bred den varma kolasåsen på mördegsbotten. När kolasåsen stelnat lägg ett lager med smält blockchoklad.
    4. Skär i bitar. Förvara kallt.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Lisa62 11 augusti 2008

    En riktig aha-upplevelse. Gjorde den på jobbet och alla som smakade den ville ha receptet!!!! Lisa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben