Kolafyllda frökorgar med chokladtäcke

Serverar: 18 portioner

Dessa kakor går inte beskriva med ord hur goda de är, de måste bara upplevas!

Ingredienser

  • 50 g glutenfria salta kringlor
  • 3/4 dl torkade tranbär
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 ägg
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • 2 msk chiafrön
  • 6 dl havregryn, Ren havre
  • Kolafyllning
  • 1 burk karamelliserad mjölk, 397 g
  • Chokladtäcke
  • 100 g mörk choklad
  • 3/4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Hacka de salta kringlorna och tranbären. Blanda alla ingredienser till en deg. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar. Tryck ut smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Rör den karamelliserade mjölken så att den blir jämn och klicka i den i frökorgarna.
    4. Hacka chokladen. Värm grädden tills den nästan kokar. Ta bort grädden från värmen och rör i chokladen, rör tills smeten är slät.
    5. Täck kolafyllningen med chokladsmeten och låt stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben