Kolafyllda päronmuffins med crumble

Serverar: 12 portioner

Dessa muffinsar har precis allt du kan tänka dig - Överraskande goda!

Ingredienser

  • 1 fast päron, t ex Conference
  • Crumble
  • 40 g smör
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • ½ krm salt
  • Smet
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mjölk, 3%
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 12 msk karamelliserad mjölk (Dulce de leche)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär päronet i cm-stora bitar.
    3. Crumble: Nyp ihop smör i tärningar med havregryn, vetemjöl, socker och salt till en smulig deg.
    4. Smet: Vispa ägg, socker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten.
    5. Fyll 12 medelstora muffinsformar till 2/3 med smet, gärna ställda i en muffinsplåt. Klicka i 1 msk karamelliserad mjöl/dulce de leche i mitten av varje muffins. Tryck ner päronbitarna. Strö över smuldeg och lite flingsalt.
    6. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene, ca 20 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben