Kolaglaserade chokladmuffins

Serverar: 20 portioner

Extra fina muffins

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr & garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk ljus sirap
  • 35 g smör
  • Ev kakpynt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Smält smöret. Vispa samman ägg och socker Blanda de torra ingredienserna och vänd ner detta i smeten. Häll i mjölken och det smälta matfettet. Blanda smeten noga. Ställ ut dubbla muffinsformar på bakpappersklädda plåtar. Fyll formarna till ¾ med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, känn med sticka.
    3. Glasyr: smält chokladen över vatten bad eller i mikro. Rör ner sirap och matfett och rör om sakta tills smeten är slät. Låt den kallna men rör då och då tills smeten är tjock och precis på väg att stelna. Bred glasyren på det kalla muffinsen. Låt stelna. Garnera ev med silverkulor eller annat kakpynt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben