Kolakaka med frukt i långpanna

Använd valfri torkad frukt (aprikoser, äpplen, papaya, russin etc) och valfria nötter (hasselnötter, mandel, valnötter etc). Bakar du i stor långpanna får du göra dubbel sats.

Ingredienser

  • 300 g valfri torkad frukt
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 200 g digestivekex
  • 125 g valfria nötter
  • 175 g smör eller margarin
  • 0,5 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Hacka nötter, kex och choklad. Skär frukterna i bitar. Man kan också köpa torkad frukt i bitar (Tropical Fruit). Gör en form av bakplåtspapper i en liten långpanna.
    2. Smält smöret och häll i sirapen i en stor kastrull så att resten av ingredienserna får plats senare. Låt koka kraftigt 3-4 minuter under omrörning. Ta kastrullen från spisen och rör ner alla ingredienser utom chokladen. Rör i den sist.
    3. Häll smeten i långpannan. Låt svalna. Ställ i kylen några timmar. Skär i bitar. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben