Kolakaka med toscatäcke

Serverar: 25-30 portioner

Kakan är söt, seg, kladdig och ljuvligt god! Vet inte om man ska kalla den kaka eller godis... Görs i långpanna 30 x 45 cm.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 4 sägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 1 tsk vaniljsocker, helst äkta
  • 2 krm salt
  • Toscaglasyr
  • 200 g skållade, skalade och grovhackade mandlar
  • 100 g smör
  • 2,5 dl socker (gärna råsocker)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Smörj kanterna på långpannan om inte pappret når upp.
    3. Smält smöret och låt svalna något.
    4. Vispa ägg och socker pösigt och rör sen ner de övriga ingredienserna.
    5. Häll smeten i långpannan och grädda 12-15 minuter.
    6. Gör under tiden toscasmeten. Smält smöret och rör ner alla övriga ingredienser. Låt koka upp och sjuda några minuter.
    7. Rör om så det inte bränner fast.
    8. Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på smeten.
    9. Grädda ca 10 minuter till eller tills toscan börjat få lite färg.
    10. Låt vila tills smeten stelnat något, stjälp sen upp på smörpapper eller dylikt och vänd kakan rätt på skärbräda.
    11. Låt kallna helt och skär sen långa remsor som delas till småkakor/godis av önskad storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben