Kolapäron under frasig tak

Serverar: 4 portioner

Dessert med päron, marsankräm och kolasås täckt med frasigt tak av smör, socker och havregryn

Ingredienser

  • 1 burk päronhalvor konserverade
  • 1 ½ dl marsankräm, färdigkokt
  • 1 flaska kolasås
  • Frastäcke
  • 100 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Planera antal päronburkar efter antal (825 gr till 8 pers) som ska äta.
    2. Marsankrämen lika så, gör antal potioner som behövs enligt förpackningen.
    3. Låt päronhalvorna rinna av väl i ett durkslag. Koka marsankrämen enligt förpackningen och låt den svalan.
    4. Bred ut marsankrämen i en smord ugnssäker form. Lägg päronen i krämen med den kupiga sidan upp.
    5. Ringla kolasås över varje päronhalva, + lite här och där. Ta så mycket du vill.
    6. Frastäcke: Rör smör och socker poröst. Tillsätt havregrynen och rör om. Fördela blandningen ovanpå päronen i formen.
    7. Gräddas i 200 grader i ca 20-25 minuter tills havretäcket har fått lite färg och verkar gräddats. Låt svalna innan servering.
    8. Serveringsförslag: Vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (1)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben