Kolapaj

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 50 g smör smält
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Hacka samman mjöl, socker och matfett till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ degen kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan till fyllningen i en bunke. Hacka blockchokladen. Tillsätt den tillsammans med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt äggen och rör om. Blanda i sirap, matfett och vispgrädde. Rör till en smet. Bred ut smeten i skalet. Grädda pajen i 30 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    10
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben